TJÄNSTER MED HUND INOM VÄGGLUSSÖK!

Vad är en vägglushund?

På samma sätt som man lär andra specialsökhundar leta efter preparat som exempelvis narkotikasökhund lärs att söka-hitta-markera ett antal narkotikapreparat så lär man en vägglushund att leta efter doften av levande vägglöss. Hundars fantastiska luktsinne gör det möjligt för dom att hitta en extremt liten mängd doft. Våra hundar är noggrant tränade att detektera levande vägglöss i alla dess stadier. Hundarna är tränade att sortera mellan döda löss, avföring och ömsade skal och markerar endast levande löss. De är även tränade att söka bland störningar som näring (godis/mat etc) leksaker och annat, vi ser gärna att utrymmet/utrymmen vi skall söka är ostädade och inte undanplockade saker (ökar risk för spridning att flytta runt objekt om en lus sitter på objektet, en nymf som ej ätit är nästan omöjlig att upptäcka visuellt) Vi är måna om att sprida vår kunskap och utbilda våra kunder om vägglöss och deras biologi. Vi kan svara på alla era frågor utifrån fakta och erfarenhet i branschen. 

Hur säker är en vägglushund?

En vältränad vägglushund har förmågan att hitta dom enstaka vägglössen som även den mest erfarna saneringstekniker skulle missa. En duktigt och erfaren förare tillsammans med en välutbildad hund har en träffsäkerhet som överstiger alla andra metoder för att hitta och markera vägglöss.

Ett operativt team har en utbildning som är mellan 6-9 månader lång beroende på tidigare erfarenheter och kunskap. Vi anser att man som team aldrig är fullärd och därför utvecklas vi hela tiden. Kompetensutveckling av både förare och hundar är något vi värdesätter väldigt högt.

Hunden hittar och markerar med en säkerhet på ca 97%, en duktig och erfaren saneringstekniker hittar ca 40-60 %

 

Varför välja oss?

Vi är oberoende och ni anlitar oss direkt EJ genom 3:e part vilket är betydligt mer kostnadseffektivt och märks på priset. Vi står helt på kundens sida och ett lyckat sök för oss är ett utan hittande av vägglöss, så kunden kan fria utrymmet. Rapporteringen kan erhållas digitalt om så önskas (miljövänlgt) eller via pappersform. Givetvis kan vi erbjuda E-faktura. Vi har f-skattsedel och är momsregistrerade samt innehar ansvarsförsäkring.

Vi är verksamma i regionen (södra Sverige och Danmark) vilket innebär mycket lägre transportkostnader ingen kostnad för logi/traktamente tid som ej är produktiv för kund eller oss etc, och som annars hamnar på er faktura som kund, detta gör oss betydligt mer prisvärda för samma tjänst med samma säkerhet. Hör gärna av er för offert. Det ovan är även en viktig punkt med tanke på en hållbar miljö.

Vi ser till att våra kunder kan lita på att vi gör vårt jobb och stödjer/vägleder om så önskas. Vi tar hand om allt från aviseringar, om så önskas information till gäster/boende, protokollföring och slutrapportering. Vi har kunskap kring vägglusens biologi, doftbilder, saneringsmetoder och hunddressyr. Vi har ett digitalt rapporteringssystem som styrs från mobiltelefon och även möjlighet att skriva ut mobilt.

När jobbet är slutfört och kunden fått en slutgiltig lägesrapport så är det extremt enkelt för kunden att lämna rapporten till lämpligt saneringsbolag (vi kan även bistå er med kontakt av saneringsföretag om så önskas). Vi är väl insatta i vilket typ av information saneringsbolagen är i behov av för att kunna påbörja sitt arbete så snart som möjligt.

Alla sökarbeten görs enligt skriftligt uppdragsavtal och vi innehar givetvis ansvarsförsäkring och F-skattsedel.

Hundarna är prövade och godkända enligt kravspecifikation årligen.

Kontaktformuläret nedan

mobil 0725-878 998

e-mail: johan.gullbergl@gmail.com eller hund@gk9.se

 

 

13 + 7 =